Ton provensal

Printeaza

O reteta de ton provesal: medalioane de ton, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei gras, sare de mare, piper, dovlecei, rosii, cimbru, rozmarin, masline negre, lamaie si busuioc. Acest fel de mâncare sănătos, gătit la cuptor, cu ton şi cu legume mediteraneene, este uşor şi aromat.

Ingrediente:Ton provensal

  • 4 medalioane de ton proaspat, fiecare de aproximativ 180 g si cu grosimea de 2 cm
  • 2-3 linguri de ulei de masline si inca putin pentru asezonat
  • 1 ceapa rosie, curatata si tocata
  • 4 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
  • 1 ardei gras, fara seminte si tocat
  • 1 ardei gras rosu, fara seminte si tocat
  • sare de mare si piper negru
  • 2 dovlecei medii, taiati felii mari
  • 400 g de rosii la conserva, tocate
  • 1 fir de cimbru
  • 1 fir de rozmarin
  • 50 g de masline negre
  • 1 lamaie taiata felii subtiri
  • 1 mana frunze de busuioc tocate (optional)

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C/180°, treapta 6. Tranşaţi fileurile de ton, dacă este necesar, şi lăsaţi-le deoparte. Incingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă lată. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ardeii, puneţi sare şi piper şi lăsaţi-le la foc domol 5-6 minute, până când încep să se înmoaie fără a-şi schimba culoarea.

Adăugaţi dovleceii courgette, amestecaţi bine şi lăsaţi mâncarea pe foc încă 2-3 minute. Acum puneţi roşiile tocate, cimbrul, rozmarinul şi măslinele, amestecaţi-le bine şi daţi-le în clocot. Lăsaţi-le să fiarbă câteva minute, apoi mutaţi toată compoziţia într-o cratiţă mare, termorezistentă.

Frecaţi medalioanele de ton cu sare, piper şi un strop de ulei de măsline. Aşezaţi-le în straturi peste legume într-o tavă şi puneţi între ele câte o felie de lămâie. Presăraţi o cantitate generoasă de piper măcinat, apoi daţi tava la cuptor.

Lăsaţi-le la copt 8-10 minute, până când tonul este făcut pe jumătate – bucăţile trebuie să fie uşor moi la apăsare. Dacă preferaţi carnea bine pătrunsă, lăsaţi-le la copt încă 5-10 minute, până capătă consistenţă.

Presăraţi deasupra busuiocul tocat, după gust, şi serviţi imediat.

Ton provensal

Ton provensal

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ton proaspat la cuptor
  • reteta ton proaspat
  • retete cu ton proaspat la cuptor
  • ton la cuptor cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.