Ton prăjit cu salată de andive

Printeaza

O reteta de ton prajit cu salata de andive din: ton, ulei de masline extravirgin, seminte de mac sau de susan, cimbru, sare, piper, lamaie si andive.

Ingrediente:Ton prăjit cu salată de andive

  • 450 g ton
  • 3  linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură seminţe de mac sau de susan
  • 1 crenguţă cimbru
  • sare şi piper

pentru salată:

  • 1 lămâie
  • 1 andivă mare
  • 4  linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron cimbrul tocat, 3 linguri de ulei de măsline, sare şi piper, după gust. Pune bucata de ton în acest amestec şi lasă la marinat 1 oră.

Incinge o tigaie neaderentă şi frige bucata întreagă de ton, ţinând-o circa 30 de secunde pe fiecare parte.

Tăvăleşte peştele prin seminţele de mac şi lasă-1 să se odihnească câteva minute, pentru a se întrepătrunde aromele.Intre timp, prepară salata de andivă. Spală, curăţă şi taie frunzele de andivă fâşii subţiri.

Asezonează cu un sos preparat din uleiul de măsline, un praf de sare şi zeama de lămâie.Aşază salata pe mijlocul farfuriilor, pune deasupra feli­ile de ton şi serveşte.

Ton prăjit cu salată de andive

Ton prăjit cu salată de andive

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete ton prajit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.