Ton la gratar cu sos aioli

Printeaza

Ton la gratar cu sos aioli din: usturoi, lamaie, oua, ulei, sare, piper, steak de ton, ulei.

Ingrediente:Ton la gratar cu sos aioli

  • 4 căţei de usturoi
  • zeama de la 2 lămâi
  • 2 gălbenuşuri
  • 500 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 4 bucăţi steak de ton (a 200 g)
  • 2 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă usturoiul şi se toacă rpărunt. Se amestecă cu zeama de lămâie, după care se adaugă peste gălbenuşuri, amestecând puternic cu telul. Masa rezultată trebuie să fie spumoasă şi groasă.

Amestecând continuu, se toarnă în fir subţire atât ulei de măsline cât să se omogenizeze cu compoziţia, In final se obţine o cremă groasă, care se asezonează cu sare şi piper după gust.

Se tamponează bucăţile de steak de peşte şi se condimentează cu sare şi piper. Se ung cu pensula cu ulei şi se pun pe grătarul încins circa 5 minute pe fiecare parte, astfel încât să rămână în interior puţin crude.

Bucăţile de steak de ton se servesc cu sos aioli şi cu legume proaspete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.