Ton cu ghimbir şi sos de soia

Printeaza

Ton cu ghimbir şi sos de soia din: ton, vin, sos de soia, miere, usturoi, zeama de lime, hot sauce, ghimbir, castraveti, ceapa rosie, otet.

Ingrediente:Ton cu ghimbir şi sos de soia

  • 2 bucati ton
  • 3/4 cana vin alb sec
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura miere lichida
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura zeama de lamaie sau lime
  • 1 lingurita hot sauce
  • 1 lingurita ghimbir ras fin
  • 2 lingurita ulei de susan

garnitura de castraveti:

  • 1 cana rondele extrem de subtiri de castravete
  • 1/4 ceapa rosie foarte mica, taiata rondele foarte subtiri
  • 1/4 cana otet (preferabil de orez)

 

Mod de preparare:

Amestecaţi vinul, sosul de soia, mierea, sosul iute, usturoiul, zeama de lămâie şi ghimbirul. Puneţi bucăţile de peşte într-un castron şi turnaţi peste ele 1/4 cană din amestecul cu vin şi mirodenii.

Lăsaţi să stea la marinat 30 min la temperatura camerei sau 1-2 ore în frigider.

Scoateţi peştele din marinată, ştergeţi-1, ungeţi-1 cu ulei. Frigeţi-1 pe grătarul de fontă sau la jar, nu mai mult de 3-5 min pe fiecare parte, ca să nu se usuce.

Fierbeţi la foc mediu restul de marinată, cca 10-15 min, până scade ca un sirop. Luaţi de pe foc şi adăugaţi uleiul de susan.

Preparaţi salata de castraveţi. Puneţi feliile de castraveţi şi ceapa într-un castronaş. Adăugaţi oţetul şi amestecaţi. Acoperiţi vasul şi lăsaţi cel puţin 15 min în frigider.

Serviţi peştele fript acoperit cu sos şi cu salată de castraveţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.