Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle

Printeaza

 

Ingrediente:Ton cu ceapa

  • o bucată de ton de un kg
  • 4 cepe mijlocii
  • făină
  • sare
  • ulei de măsline extravirgin
  • oţet de vin roşu
  • sare
  • piper
  • mentă proaspătă şi zahăr

 

Mod de preparare:

Spală carnea de ton, apoi taie-o în felii subţiri, trece-le prin făină de grîu (în care ai pus puţină sare), scutură-le de făina în plus şi prăjeşte-le în ulei fierbinte pînă se auresc, întorcîndu-le pe amîndouă feţele, scoate-le şi ţine-le la cald.

Deoparte, curăţă ceapa, taie-o în felii foarte subţiri, soteaz-o în puţin ulei rămas de la frigerea peştelui. Toarnă apă şi las-o să fiarbă înăbuşit, la foc mic, timp de o oră.

Cînd a scăzut zeama, adaugă-i puţin oţet de vin roşu, sare, cîteva frunze de mentă tăiate mărunt, puţin zahăr şi lasă-le împreună, să-şi tragă gustul unele de la altele.

Aşază această garnitură pe platoul pentru servit, pune deasupra feliile de ton, acoperă cu un capac şi aşteaptă o oră înainte, de a aduce la masă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.