Ton cu cartofi dulci

Printeaza

O reteta de ton cu cartofi dulci din: cartofi, ton in suc propriu, ceapa rosie, ardei rosu, suc de lime, iuart gras si frunze de coriandru.

Ingrediente:Ton cu cartofi dulci

  • 4 cartofi dulci mici (aproximativ 200g fiecare)
  • 185 g de ton în suc propriu din conservă, scurs de apă
  • 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt
  • 1 ardei iute roşu, mic, curăţat de seminţe şi tocat
  • sucul de la 1 lime
  • 6 linguri de iaurt gras (grecesc sau de oaie şi bivoiliţă)
  • o mână frunze de coriandru

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se înţeapă peste tot cu o furculiţă Se pun la microunde şi se lasă 18-20 dţ minute pe treapta High, până devin moi. Se taie în jumătăţi şi se aşază cu partea tăiată în sus, pe un platou.

Se împarte tonul pe fiecare din cele opt jumătăţi de cartofi. Se adaugă ceapa roşie şi ardeiul iute, apoi se stoarce suc de lime. Se aşază deasupra câte o linguriţă de iaurt şi se presară cu frunze de coriandru.

Ton cu cartofi dulci

Ton cu cartofi dulci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.