Ton ca in Tara Bascilor

Printeaza

Ton ca in Tara Bascilor din: ton, ceapa, usturoi, tomate, ardei, patrunjel, cimbrisor, dafin, ulei de masline, faina, sare, piper.

Ingrediente:Ton ca in Tara Bascilor

  • 4 mici steak-uri de ton
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 tomate
  • 2 ardei graşi verzi
  • 2 linguri pătrunjel tăiat cu foarfecă
  • 1 linguriţă cimbrişor
  • 1 frunză de dafin
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri faină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi tăiaţi fin usturoiul şi ceapa. Incălziţi 2 linguri de ulei într-o tigaie adâncă şi înăbuşiţi usturoiul şi ceapa la foc mic. In acest timp, eliminaţi seminţele de tomate, tăiati-le cubulete, ca si ardeii graşi.

Adăugaţi în tigaie, împreună cu frunza de dafin şi cimbrişorul. Săraţi, piperaţi, acoperiţi şi lăsaţi pe foc 30 minute.

Incălziţi restul uleiului într-o tigaie. Presăraţi faină pe steak-urile de ton pe ambele părţi şi perpeliţi-le. Adăugaţi-le la legume, acoperiţi şi ţineţi pe foc încă 15 minute. Presăraţi pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.