Tochitura moldoveneasca de vita cu carnati

Printeaza

Tochitura moldoveneasca de vita cu carnati din: carne de vita, carnat, ceapa, patrunjel, pesmet, lapte, ou, usturoi, ulei, castraveti murati, sare, piper, maghiran.

Ingrediente:Tochitura moldoveneasca de vita cu carnati

  • 500 g carne de vită
  • 1 fir cârnat ţărănesc
  • 1 ceapă mare
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 6 linguri pesmet
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei
  • castraveţi muraţi
  • sare
  • piper
  • măghiran

 

Mod de preparare:

Se dă prin maşină carnea; se taie mărunt ceapa şi pătrunjelului, care se călesc apoi în 4 linguri de ulei. Intre timp, se armestecă pesmetul cu laptele, oul şi usturoiul tăiat mărunt. Se adaugă la carnea tocată, împreună cu verdeaţa călită şi se condimentează după gust cu sare, piper şi măghiran.

Se unge cu grăsime o tavă de mărime medie, în care se întinde o treime din compoziţia preparată. Pe lungimea tăvii se aşază firul de cârnat, iar alături se pune un rând de castraveţi muraţi, tăiaţi pe lungime. Se acoperă cu restul de tochnitură, se unge deasupra cu albuş bătut, apoi se dă tava la cuuptor pentru 40 de minute.

După ce este gata, se lasă deoparte 10-15 minute şi abia după aceea se taie felii. Tochitură ses serveşte cu salata de roşii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.