Tochitură din măruntaie de pui cu condimente

Printeaza

Tochitură din măruntaie de pui cu condimente: inimi de pui, pipote, ficatei de pui, usturoi, maghiran, cimbrisor, piper, oregano, ceapa, anason, pasta de tomate, vin rosu, ulei.

Ingrediente: Tochitura_din_maruntaie_de_pui

  • 1 kg măruntaie de pui (inimi, pipote şi ficăţei),
  • 1 lingură de  legume deshidratate
  • amestec con­dimente uscate (usturoi, maghiran, cimbrişor, piper, oregano, ceapă, anason)
  • 9-10 căţei de usturoi
  • 1 lingură pastă de tomate
  • piper
  • 100 ml vin roşu
  • 50 ml ulei

 

Mod de preparare:

Speli măruntaiele de pui şi le acoperi cu apă, apoi le pui la fiert cu un praf de sare.

In momentul în care dă în primul clo­cot, spumezi şi adaugi condimentul de legu­me deshidratate.

Laşi să fiarbă la foc domol, până scade apa la jumătate.

Scoţi din supă măruntaiele, le scurgi şi apoi le pui la prăjit în ulei.

Când încep să se rumenească, adaugi vinul roşu, mai laşi puiţin pe foc amestecând continuu până scade tot lichi­dul şi adaugi pasta de tomate, usturoiul zdro­bit şi restul de supă rămas de la fiert.

Mai laşi să clocotească puţin, apoi adaugi şi ames­tecul de condimente aromate, sare şi piper, dacă mai e nevoie.

Alături de tochitură, poţi servi un piure de cartofi frecat cu puţin ulei de măsline şi câteva ciupercuţe sotate în ulei de măsline (eu am sotat picioruşe de ciupercuţe şi am avut măruntaie de la mai multe păsări de curte).

Tochitură din măruntaie de pui cu condimente

Tochitura_din_maruntaie_de_pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.