Tocăniţă de vitel cu măsline

Printeaza

O reteta de tocanita de vitel cu masline din: carne de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ulei, bulion, vin rosu sec, supa de vita, foaie de dafin, enibahar, rozmarin, cimbru, masline negre, sare si piper. Este o tocanita simpla de preparat si extrem de gustoasa.

Ingrediente Tocăniţă de vitel cu măsline:Tocăniţă de vitel cu măsline

  • 600 g carne de vitel (pulpa de vitel fara os)
  • 5 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1/2 radacina de telina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita bulion
  • 150 ml vin rosu sec
  • 350 ml supa de vita
  • 1 foaie de dafin
  • 2 boabe de enibahar
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • sare
  • piper
  • 10 masline negre fara samburi

 

Mod de preparare Tocăniţă de vitel cu măsline:

Se şterge carnea şi se taie cuburi. Se taie jumătăţi ceapa şi căţeii de usturoi. Se deco­jesc morcovii şi ţelina şi se taie mărunt. Se încinge uleiul şi se prăjeşte carnea la foc iute.

Se scoate şi se pune deoparte.

Se călesc legumele; se adaugă bulionul şi se căleşte şi el puţin; se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă puţin. Se toarnă supa şi se adaugă mirodeniile şi verdeţurile, sare şi piper.

Se aşază carnea la loc în cratiţă şi se aco­peră cu un capac; se lasă să se înăbuşe cca 90 min.

Se spală măslinele, eventual se taie jumătăţi. Se adaugă la carne cu cca 15 min. înainte de a fi gata.

Se sărează şi se piperea­ză mâncarea şi se serveşte cu garnitură de cartofi fierţi la abur.

Tocăniţă de vitel cu măsline

Tocăniţă de vitel cu măsline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.