Tocăniţă de văcuţă cu legume

Printeaza

O reteta de tocanita de vacuta cu legume din: zarzavat, ceapa, rosii, carne de vita, foaie de dafin, boabe de piper, sare, cartofi, morcovi, telina, varza alba, patrunjel, ulei si piper.

Ingrediente:Tocăniţă de văcuţă cu legume

  • 1 legatura zarzavat de supa
  • 1 ceapa
  • 3 rosii
  • 500 g carne de vita
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • sare

continut:

  • 250 g cartofi
  • 250 g morcovi
  • 250 g telina
  • 250 g varza alba
  • 3 fire de patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi zarzavatul de supă. Se taie roşiile jumătăţi şi se pun la fiert cu carnea, 1,5 l apă rece, legume, foaia de dafin, boabe de piper şi 1 linguriţă de sare; se lasă să fiarbă la foc moale cca 2 ore.

Se lasă să se scurgă carnea şi se taie cuburi. Se pasează supa, se lasă să se răcească şi se dă la frigider; apoi se îndepărtează cu grijă toată grăsimea întărită de la suprafaţă.

Se taie mărunt cartofii şi legumele. Se curăţă şi se toacă pătrunjelul. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc legumele; se completează cu 1,21 de supă de carne degresată, se sărează şi se piperează. Se lasă să fiarbă la foc moale 15-20 de minute.

Se adaugă carnea şi verdeţurile şi se încălzeşte puţin totul.

Tocăniţă de văcuţă cu legume

Tocăniţă de văcuţă cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.