Tocanita unguresca

Printeaza

O reteta de tocanita cu carne de porc, ulei, ceapa, rosii, masline, lamaie, boia dulce, boia iute, piper, bulion, patrunjel verde si 1 foaie de dafin.

Ingrediente:Tocanita unguresca

  • 1 kg carne porc
  • 150 ml ulei
  • 2 cepe
  • 10 roşii
  • 300 g măsline
  • 1 lămâie
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 linguriţă boia iute
  • piper
  • 2 linguri bulion
  • 1 legătură pătrunjel verde proaspăt
  • 1 foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în bucăţi mai măricele, pe care le zvânţi şi le pui în tigaie să se rumenească. După ce sunt gata, le scoţi, iar în uleiul rămas căleşti ceapa.

Tocanita_unguresca_1

Adaugi bulionul, roşiile tăiate mărunt, carnea, pătrunjelul, sarea şi piperul. Laşi să fiar­bă la foc mic aproximativ 20 de minute.

Tocanita_unguresca_2

Dacă este nevoie, mai adaugi apă. încorporezi măslinele şi lămâia, apoi o dai la cuptor, la foc potrivit. Poţi servi tocăniţa cu mujdei şi mămăliguţă.

Tocanita unguresca

Tocanita_unguresca

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.