Tocăniţă turcească

Printeaza

O reteta de tocanita turceasca din: vinete, dovlecei, telina verde, castraveti, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, rosii, sare, piper de cayenne, sare, cimbru, maghiran si crema de iaurt.

Ingrediente:Tocăniţă turcească

  • 450 g vinete
  • 500 g dovlecei
  • 250 g ţelină verde
  • 500 g castraveţi
  • 100 g ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 750 g carne tocată
  • 500 g roşii decojite (conservă)
  • sare
  • 2 linguriţe piper de Cayenne
  • 1 legătură cimbru
  • 1 legătură maghiran
  • 300 g cremă de iaurt
  • piper de Cayenne

 

Mod de preparare:

Se taie felii vinetele, dovleceii, ţelina. Se decojesc castraveţii, se taie în două pe lung şi se curăţă de seminţe. Se taie pulpa cuburi. Se toacă ceapa şi usturoiul.

Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc ceapa şi usturoiul până devin translucide. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până devine sfărâmicioasă. Se adaugă legumele şi roşiile decojite, cu tot cu zeama lor. Se condimentează bine tocăniţa cu sare şi piper de Cayenne; se fierbe 30-40 min.

Se toacă verdeaţa. Se înglo­bează în tocăniţă şi se serveşte cu iaurt.

Tocăniţă turcească

Tocăniţă turcească

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tocanita turceasca
  • tocana turceasca

2 comentarii

  1. Laverica Horescu

    Imi place tocanita asta

  2. Iese buna tocanita de vita? prefer carnea de porc si de aia intreb, in rest imi place cum arata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.