Tocăniţă de praz cu morcov

Printeaza

Tocăniţă de praz cu morcov din: carne de pui, praz, ardei, morcov, condimente, sare, piper, faina, pasta de tomate, ulei si marar.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui
  • 4 bucati de praz de marime potrivita
  • 1 ardei rosu sau un gogosar
  • 1 morcov
  • condimente
  • sare
  • piper
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura marar

 

Mod de preparare:

Speli carnea de pui şi o porţionezi. Pui la fiert carnea într-o cratiţă de mărime potrivită. între timp, speli legumele şi le tai rondele (prazul, morcovul, ardeiul) şi după ce iei spuma, introduci toate ingredien­tele şi le mai laşi să fiarbă timp de 1/2 oră.

Faci un sos din 4 linguri de făină, 2 linguri de pastă de toma­te, 2 linguri ulei şi stingi apoi sosul cu 1 cană de apă. Amesteci sosul obţinut cu compoziţia şi amesteci continuu.

Laşi să fiarbă timp de 30 de minute.

Dai mâncarea la răcit şi o ornezi cu mărar tocat. Serveşti tocăniţa cu ardei iute, atât caldă, cât şi rece.

Tocăniţă de praz cu morcov

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu prea imi place tocanita asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.