Tocăniţă de peşte normandă

Printeaza

O reteta de tocanita de peste normanda din: midii, cidru, praz, ciuperci, smantana, peste alb si patrunjel.

Ingrediente:Tocăniţă de peşte normandă

  • 500g midii
  • 300ml de cidru sau de vin alb
  • 2 fire de praz, curăţate şi feliate
  • 100g de ciuperci proaspete, tăiate în jumătate
  • 150ml de smântână pentru gătit
  • 4 fileuri de peşte alb, cu piele
  • 1 legătură mică de pătrunjel, tocată

 

Mod de preparare:

Se aşază midiile şi cidrul sau vinul într-o cratiţă puţin adâncă şi largă. Se acoperă la foc mare pentru 3-4 minute, scuturând tigaia de câteva ori până când midiile se deschid. Se răstoarnă într-o strecurătoare deasupra unui vas pentru a strânge lichidul. Se înlătură orice midie care nu s-a deschis.

Se aşază din nou cratiţa pe foc şi se adaugă un cub mare de unt. Se căleşte prazul pentru 8 minute până se înmoaie, apoi se adaugă ciupercile. Se adaugă lichidul în care s-au fiert midiile şi smântâna şi se dă în clocot 5 minute până scade la jumătate. Se dă focul la mic şi se adaugă peştele.

Se acoperă şi se fierbe 10 minute până este gata, apoi se scoate peştele cu grijă. Se adaugă în cratiţă şi se amestecă midiile şi pătrunjelul până se înfierbântă.

Dacă vrei, poţi aşeza din nou peştele în cratiţă ca să serveşti direct din ea. Sau aşază o bucată de peşte în fiecare bol în care serveşti şi adaugă tocăniţă deasupra. Este delicioasă dacă o serveşti alături de cartofi cu coajă roşie.

Tocăniţă de peşte normandă

Tocăniţă de peşte normandă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.