Tocăniţă in stil provensal

Printeaza

Tocăniţă in stil provensal din: ulei, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de rosii, dovlecei, rosii, cimbru, boabe de porumb, sos tabasco, sirop din sfecla de zahar, otet balsamic.

Ingrediente: Tocăniţă in stil provensal

  • 2 linguri ulei
  • 500 g carne tocată de vită
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 linguri pastă de roşii
  • 500 ml supă
  • 400 g dovlecei
  • 400 g roşii
  • 2 crenguţe cimbru
  • 1 cutie boabe de porumb
  • sos Tabasco
  • 2 linguri sirop din sfeclă de zahăr
  • 2 linguri oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul şi prăjiţi acolo carnea tocată. Adăugaţi ceapa pe care aţi tocat-o în prealabil şi usturoiul, apoi condimentaţi amestecul obţinut. Adăugaţi roşiile. Turnaţi supa şi fierbeţi circa 15 minute.

Tăiaţi dovleceii rondele. Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja, seminţele şi tocaţi-le cubuleţe. Tocaţi verdeaţa. Scurgeţi porumbul. Incorporaţi to­tul în amestecul de carne tocată, fierbeţi 10 minute, apoi condimentaţi puternic cu sosul „Tabasco” şi siropul de sfeclă de zahăr.

La acest fel de mâncare se potriveşte foarte bine orezul. Eventual, puteţi orna cu puţină verdeaţă.

Tocăniţă în stil provensal

Tocăniţă in stil provensal

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.