Tocanita moldoveneasca pentru iarna

Printeaza

Tocanita moldoveneasca pentru iarna din: ardei grasi, vinete, morcovi, ceapa, varza alba, ulei, orez, rosii, sare, piper boabe.

Ingrediente:Tocanita_moldoveneasca_pentru_iarna

  • 10 ardei grasi
  • 4 vinete
  • 4 morcovi
  • 1 kg ceapa
  • 1/4 capatana varza alba
  • 200 ml ulei
  • 1 cescuta orez
  • 1 kg rosii
  • sare
  • 1 lingurita piper boabe

 

Mod de preparare:

Coci ardeii, iar după ce i-ai sărat şi i-ai păstrat acoperiţi 10 minute, îi cureţi de coajă, cotoare şi seminţe. Păstrezi sucul ardeilor copţi. îi dai prin maşina de tocat. Decojeşti vinetele, le tai în cubuleţe, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă în strecurătoare. După 1/4 oră, le opăreşti şi le storci prin presare.

Cureţi ceapa şi morcovii. Tai ceapa solzişori. Dai morcovul pe râzătoare. Decojeşti roşiile şi le tai în cubuleţe. Tai varza fideluţă. într-un vas cu pereţi groşi, încingi uleiul şi căleşti ceapa, iar după ce devine lucioasă, adaugi varza, vinetele, boabele de piper, ardeii şi roşiile.

După ce au fiert împreună 1/4 oră şi tocăniţa a mai scăzut, pui orezul ales şi spălat. Continui fierberea 10 minute, după care adaugi sare după gust.

Pui tocăniţa fierbinte în borcane de 800 ml sterili-zate, închizi ermetic capacele şi sterilizezi borcanele cu tocăniţă timp de 30 de minute în prima zi şi 20 de minute a doua zi.

Tocanita moldoveneasca pentru iarna

Tocanita_moldoveneasca_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.