Tocăniţă de legume in sos de ricotta
PrinteazaO reteta savuroasa de Tocăniţă de legume in sos de ricotta din: morcovi, fasole verde, ardei gras, ciuperci, broccoli, sare, orez, unt, faina, supa, lapte, branza ricotta, sos de soia, piper si suc de lamaie.
- 2 morcovi
- 150 g fasole verde
- 1 ardei gras rosu
- 100 g ciuperci Champignon
- 200 g broccoli
- sare
- 120 g orez
- 4 linguri unt
- 2 linguri faina
- 250 ml supa
- 250 ml lapte
- 100 g branza ricotta sau urda
- 2-3 linguri sos de soia
- piper
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Se pregătesc legumele. Se taie morcovii beţişoare, iar fasolea verde şi ardeiul gras se taie bucăţele. Se despart bucheţelele de broccoli şi se taie ciupercile jumătăţi. Se fierb morcovii şi fasolea verde în apă cu sare cca 8-10 min. Se adaugă în ultimele 5 min. bucheţelele de broccoli.
Se fierbe orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se călesc ciupercile şi ardeiul gras în unt cca 5 min. Se pudrează cu făină şi se călesc. Se toarnă supă şi lapte şi se dau în clocot, amestecând. Se scurg legumele.
Se adaugă în sos ricotta, sos de soia, sare, piper şi suc de lămâie. Se adaugă restul de legume şi se lasă să se pătrundă puţin. Se scurge orezul şi se serveşte împreună cu legumele.
Tocăniţă de legume in sos de ricotta
Pofta buna!
Tocanita asta vreau s-o incerc si eu
E buna tocanita asta