Tocanita cu fasole boabe

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita cu fasole boabe din: conopida, morcovi, fasole boabe, naut, ceapa, patrunjel, telina, ulei de masline, supa de legume, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Tocanita cu fasole boabe

  • 1 conopida potrivita
  • 2 morcovi mari
  • 200 g fasole boabe alba fiarta separat (sau din conserva)
  • 100 g naut din conserva
  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 felie bulb de telina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml supa de legume
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt; morco­vii, rădăcina de pătrunjel, fe­lina le tai cubuleţe şi le că­leşti cu cele două linguri de ulei şi jumătate din supa de legume. Separat, desfaci cono­pida bucheţele, le opăreşti 3-4 minute în apă cu sare, le strecori şi le adaugi peste legume, continuând călirea încă 3-4 minute.

Adaugi fasolea fiar­tă (sau din conservă), năutul, sare şi piper, după gust, res­tul de supă şi laşi să fiarbă 10 minute, la foc mic. La sfâr­şit, adaugi zeamă de lămâie, după gust, opreşti focul şi pui pătrunjelul verde tocat. Serveşti mâncarea caldă.

Tocanita cu fasole boabe

Tocanita cu fasole boabe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.