Tocanita din pipote de pui

Printeaza

Tocanita din pipote de pui din: ceapa, pipote de pui, ulei, rosii in bulion, boia de ardei dulce, faina, marar, sare si piper.

Ingrediente:Tocanita_din_pipote_de_pui

  • 1,2 kg ceapa
  • 600 g pipote de pui
  • 150 ml ulei
  • 1 cutie mica (400 g) rosii in bulion
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi ceapa, apoi tăiaţi-o mărunt. Incingeţi într-o cratită 100ml ulei şi puneţi ceapa la călit. Intre timp, curăţaţi bine pipotele, frecaţi-le cu sare, clătiţi-le cu apă rece, după care puneti-le la fiert în 2 l de apă cu 1 linguriţă rasă sare. Când acestea sunt bine fierte, scurgeti-le de apă, apoi prăjiti-le 5 minute în 50ml ulei.

Când ceapa s-a înmuiat, adăugaţi pipotele prăjite, roşiile în bulion pasate şi sucul acestora şi făina diluată cu putină apă. Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, până când tocăniţa scade şi sosul se îngroaşă puţin. Spre final, puneţi si mărarul tocat mărunt.

Mai lăsaţi 2-3 minute, după care luaţi cratiţa de pe foc. Serviţi tocăniţa de ceapă caldă cu gogonele sau cu conopidă murată.

Tocanita din pipote de pui

Tocanita_din_pipote_de_pui

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • mancare de rosii in bulion

1 comentariu

  1. Imi propun sa fac in wekend tocanita asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.