Tocanita din muschi de porc in sos de smantana

Printeaza

O reteta de tocanita din muschi de porc in sos de smantana din: muschi file de porc, piper, boia dulce, ceapa, ciuperci, ulei, unt, vin, smantana, sare, patrunjel si coaja de lamaie.

Ingrediente:Tocanita din muschi de porc in sos de smantana

  • 600 g muschi file de porc
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci Champignon
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 125 ml vin alb sec (sau supa)
  • 400 g smantana
  • sare
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa

 

Mod de preparare:

Se spala carnea, se sterge si se taie in doua pe lung; se taie apoi fasii groase de 1/2 cm; se condimenteaza cu piper si boia. Se curata si se toaca ceapa. Se curata ciupercile si se taie felii. Intr-o tigaie mare se incing 2 linguri de ulei si se adauga jumatate din cantitatea de carne; se prajesc la foc iute 3 minute.

Se scot. Se procedeaza la fel cu restuld e carne. Se topeste untul in tigaie si se calesc ceapa si ciuperci 3 minute amestecand. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mijlociu 5 minute. Se adauga smantana si se lasa sa fiarba sosul la foc iute intr-un vas fara capac pana ce capata o consistenta cremoasa.

Se adauga carnea si sosul in care a stat, sare si piper. Se spala si se curata patrunjelul; se toaca si se adauga impreuna cu coaja de lamaie. Se servesc drept garnitura chiftelute de cartofi.

Tocanita din muschi de porc in sos de smantana

Tocanita din muschi de porc in sos de smantana

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tocanita de porc cu smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.