Tocanita de vitel cu verdeata

Printeaza

Tocanita de vitel cu verdeata din: piept de vitel, prez, ardei gras, rosii in bulion, ceapa, supa de vita, faina, unt, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita_de_vitel_cu_verdeata

  • 800 g piept de viţel
  • 1 praz mic
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 roşii în bulion
  • 1 ceapă
  • 100 ml supă de vită din concentrat
  • 2 linguri făină
  • 25 g unt
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul într-o cratiţă şi se rumeneşte carnea pe toate părţile. Se scoate şi, în aceeaşi cratiţă, se pun prazul tăiat rondele, ceapa tăiată peştişori şi ardeiul tăiat fâşii. Se călesc un pic, se adaugă făina şi apoi se toarnă supa din concentrat şi 1/2 litru de apă. Se lasă să fiarbă şi, după primul clocot, se adaugă carnea.

După ce carnea a fiert, se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă la fiert la foc mic. Când tocana a scăzut bine, se stinge focul şi se mai lasă 5 minute să se aşeze. Se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.

Tocanita de vitel cu verdeata

Tocanita_de_vitel_cu_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.