Tocanita de vitel cu castane dulci si dovleac

Printeaza

Tocanita de vitel cu castane dulci si dovleac din: carne de vitel, ulei de masline, arpagic, ciuperci champignon, pulpa de dovleac, castane dulci, foi de dafin, boabe de ienibahar, pulpa de rosii, vin rosu, cimbru, patrunjel verde, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita_de_vitel_cu_castane_dulci_si_dovleac

  • 500 g carne de vitel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 g arpagic
  • 5-6 ciuperci champignon
  • 200 g pulpa de dovleac
  • 8-9 castane dulci fierte
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 boabe de ienibahar
  • 250 ml pulpa de rosii (conserva)
  • 200 ml vin rosu
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai carnea cubuleţe, o con­dimentezi cu sare şi piper şi o prăjeşti în ulei bine încins, pe toate părţile, apoi o scoţi deoparte. In grăsimea ră­masa, sotezi arpagicul curatat pana se inmoaie putin. Adaugi apoi pulpa de dovleac taiata cuburi si ciuperci feliate.

Torni jumatate de ceasca de apa calda si lasi totul sa fiarba 10 minute pana se inmoaie dovleacul.

Introduci înapoi carnea, adaugi castanele dulci fierte separat, pulpa de roşu, foile de dafin, boabele de ienibahar, usturoiul tocat mărunt şi 200 ml vin roşu. Laşi să fiarbă încă 15 minute până când carnea este bine pătrunsă.

Adaugi cimbru, pătrunjel, sare şi piper, după gust, şi pui cratiţa la cuptor pentru circa 20 de minute, până scade sosul. O serveşti caldă, dar este la fel de bună şi rece.

Tocanita de vitel cu castane dulci si dovleac

Tocanita_de_vitel_cu_castane_dulci_si_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.