Tocanita de vitel cu cartofi si ciuperci

Printeaza

Tocanita de vitel cu cartofi si ciuperci din: carne de vitel, cartofi, ciuperci, ceapa, morcovi, sare, piper, boia, rosii, usturoi, patrunjel, ulei.

 

Ingrediente:Tocanita_de_vitel_cu_cartofi_si_ciuperci

  • 500 g carne de vitel taiata cubulete
  • 700 g cartofi
  • 200 g ciuperci
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita boia dulce
  • 3 rosii
  • 6 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 3-4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli bucăţile de carne, la fel procedezi cu ciupercile, morcovii şi cu cepele descojite.

Incingi ulei într-un vas şi prăjeşti bucăţile de carne până devin aurii, le scoţi şi le laşi deoparte.

In acelaşi ulei căleşti ceapa tocată şi morcovii tăiaţi rondele.

Asezonezi cu sare şi piper şi ţii până devin sticloase. Adaugi ciupercile, laşi să se şi pui boiaua iute şi dulce, precum şi roşiile descojite şi tăiate cubuleţe. Amesteci să nu se prindă.

Adaugi carnea şi torni apă fierbinte cât să acopere toate ingredientele. Laşi la fiert.

Intre timp, cureţi cartofii şi îi tai în patru, iar usturoiul îl zdrobeşti.

Incerci şi, dacă s-a fiert carnea, pui cartofii. Laşi să dea câteva clocote şi bagi vasul la cuptor. Inainte cu 10 minute de-a opri focul pui usturoiul.

Când este gata, scoţi vasul şi presari pătrunjelul.

Dacă vrei să încerci gusturi noi poţi presăra, în loc de pătrunjel, rozmarin tăiat.

Tocanita de vitel cu cartofi si ciuperci

Tocanita_de_vitel_cu_cartofi_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.