Tocanita de vita cu portocala si salvie

Printeaza

Tocanita de vita cu portocala si salvie din: pulpă de vită, ulei, ceapă, morcov, rădăcină de ţelină, usturoisuc si coaja de portocala, oţet balsamic, scorţişoară, foi de dafin, rozmarin, cimbru, salvie.

Tocanita de vita cu portocala si salvie

Ingrediente:

  • 900 g pulpă de vită
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 2 căţei de usturoi
  • sucul şi coaja rasă de la 1 portocală
  • 100 ml oţet balsamic
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură rozmarin tocat
  • 1 lingură cimbru tocat
  • 1 lingură salvie tocată

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 165 °C. Se încinge uleiul. Se taie carnea cuburi, se sărâa- ză, se piperează şi se prăjesc de jur-împrejur.

Se scot bucăţile de carne din vasul de prăjit şi se adau­gă în vas ceapă, morcovi, ţelină şi usturoi; se călesc. Se adaugă suc şi coajă de porto­cală, apoi oţet.cu scorţişoară şi dafin.

Se aşază carnea la ioc în vas şi se toarnă 1 pahar de apă; se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor. Se coace timp de cca 2 ore, până ce carnea se înmoaie (eventual se mai adaugă pe parcurs lichid).

Se presară verdeţurile, se amestecă şi se mai coace cca 15 min. fără capac. Se serveşte tocăniţa împreună cu o garnitură de paste.

Tocanita de vita cu portocala si salvie

Tocanita de vita cu portocala si salvie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.