Tocanita de vita cu legume si rozmarin

Printeaza

Tocanita de vita cu legume si rozmarin din: carne de vita, faina, concentrat de vita, ulei de floarea soarelui, morcovi, ceapa, telina, vin rosu, gem de coacaze, frunze de dafin si rozmarin.

 

Ingrediente:Tocanita_de_vita_cu_legume_si_rozmarin

  • 1 kg carne de vita, fara os, taiata cuburi
  • 4 linguri faina
  • 400 ml concentrat de vita
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 morcovi, taiati rondele groase
  • 1 ceapa, taiata rondele
  • 1 telina mica, taita cuburi
  • 400 ml vin rosu sec
  • 1 lingura gem de coacaze (optional)
  • 1 frunze de dafin
  • 2 ramurele de rozmarin

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 3/170′ C. încinge 1/2 linguriţă de ulei într-o oală cu fund dublu.

Căleşte ceapa, morcovii şi ţelina 5 mi­nute. Scoate-le din oală şi pune-le deoparte.

Dă cubuleţele de carne prin făină şi prâjeşte-le într-o tigaie în care ai încins în prealabil o jumătate de linguriţă de ulei.

Prăjeşte-le în tranşe, la foc iute.

Pune amestecul de legume peste cubuleţele de carne. Măreşte focul, toarnă vi­nul şi amestecă bine.

Adaugă gemul de coacăze şi concentratul de vită. Fierbe mâncarea până dă în clocot, asezonează cu sare şi piper, apoi acoperă cu capac şi dă la cuptor timp de apro­ximativ o oră, o oră şi jumătate, până când se frăgezeşte carnea.

Serveste cu patrunjel tocat.

Tocanita de vita cu legume si rozmarin

Tocanita_de_vita_cu_legume_si_rozmarin

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.