Tocanita de vinete (Caponata)

Printeaza

Tocanita de vinete din: vanata, sare, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, rosii, masline, seminte de pin, capere, zahar brun, fulgi de ardei iute, otet de vin, pasta de tomate, frunze de busuioc.

Ingrediente:Tocanita_de_vinete

  • o vanata cubulete
  • 2 lingurite de sare
  • 4 linguri de ulei de masline
  • o ceapa tocata
  • o tulpina de telina tocata
  • un catel de usturoi
  • 4 rosii tocate
  • jumatate de cana de masline fara samburi
  • o lingura de seminte de pin
  • 3 linguri de capere
  • o lingurita de zahar brun
  • o lingurita de fulgi de ardei iute
  • 2 linguri de otet de vin
  • o lingurita de pasta de tomate
  • o mana de frunze de busuioc tocate

 

Mod de preparare:

Presărati cuburile de vânătă cu 2 linguriţe de sare, amestecaţi bine şi acoperiţi. Lăsaţi la macerat o oră, scurgeţi vinetele, clătiţi sarea în exces şi tapotati-le cu şervetele de hârtie. Incălziţi ulei într-o oală, adăugaţi ceapa şi telina şi că- lititi aprox. 5 minute.

Adăugaţi usturoiul şi mai tineti 1 – 2 minute pe foc. într-o tigaie, încălziţi ulei de măsline şi întindeti vinetele în strat subţire. Lăsati-le să sfârâie un minut înainte să le amestecaţi. Repetaţi operaţiunea de 5 ori.

Turnaţi vinetele în oală, adăugaţi amestecul de ceapă cu telină, roşiile, măslinele, seminţele de pin, caperele şi fulgii de ardei iuute. Adăugaţi oţetul, zahărul şi pasta de tomate. Mai tineti 8 minute pe foc. Inainte de servire, presăraţi busuioc tocat.

Tocanita de vinete

Tocanita_de_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.