Tocanita de ton

Printeaza

Tocanita de ton din: file de cod, cartofi, ceapa, usturoi, ardei, rosii, vin, patrunjel, margarina, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita de ton

  • 4-5 fileuri de cod (ton)
  • 500 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ardei
  • 5 roşii
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • margarină
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă/se spală şi se fierb în apă cu sare.

Ceapa tocată mărunt şi usturoiul tăiat felii se călesc în ulei încins.

Se adăugă ardeii, roşiile tăiate mărunt, vinul şi se lasă la fiert 15 minute.

La sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, se potriveşte de sare şi piper.

Intr-o tavă unsă cu ulei se aranjează fileurile de cod curăţate de pie­le şi tăiate bucăţi mici, se toarnă, sosul şi deasu­pra se pun cartofii tăiaţi felii subţiri, care se ung cu ulei, se presară cu margarină şi se lasă la cup­tor 40 de minvite.

 

Pofta buna!

 


 

Poate iti place si:

Tocana cu masline

Tocana de peste cu dovlecel si masline

Tocana de peste cu dovlecel si masline din: cod decongelat, dovlecei, ardei graşi, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, masline, ulei, sare, piper. Ingrediente:  un kg cod decongelat  2 dovlecei  2 ardei graşi  o ceapă  2 morcovi  3 căţei de usturoi  4 roşii  100 g măsline cu sâmburi  2 linguri ulei  sare  piper Mod de preparare: Intr-o cratită se pune […]

 

Paste cu tocană de ton

Paste cu tocană de ton din: paste, ton, capere, fileuri de ansoa, rosii, ulei de masline, vin, usturoi, busuioc, masline, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 320 g paste scurte 300 g ton 1/2 lingura capere 2 fileuri de ansoa, taiate bucatele 5 rosii 5 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb sec 2 catei […]

 

Tocana de peste

Reteta zilei: Tocana de cartofi cu peste

Tocana de cartofi cu peste din: ton, ceapa, cartofi, dovlecel, supa de peste, ceapa verde, ardei iute, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, sos de peste, usturoi, orez. Poate te intereseaza si: Tocana de vita cu vin rosu Cum se prepara Tocană de porc Tocana de mazare cu paste si kaizer Ingrediente:  […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. si totusi…unde este tonul??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.