Tocanita de rosii cu patrunjel

Printeaza

Tocanita de rosii cu patrunjel din: carne, ceapa, ulei, faina, suc de rosii, rosii, patrunjel, telina, sare.

Ingrediente:Tocanita de rosii cu patrunjel

  • 300-400 g carne
  • 1 ceapă
  • 80-100 ml ulei
  • 25 g făină
  • 1/2 l suc de roşii
  • 7-8 roşii mici şi tari
  • pătrunjel
  • ţelină
  • sare

Mod de preparare:

Prăjeşti carnea şi ceapa în ulei încins, până când seacă zeama pe care o lasă carnea şi se înmoaie puţin atât carnea, cât şi ceapa.

Freci făina cu sucul de roşii şi o torni peste carne, completând cu apă, atât cât să cuprindă bine bucăţile de carne.

Laşi să fiarbă câteva clocote, ca să se lege sosul, adaugi sare, ţelina tăiată cubuleţe şi roşiile întregi.

Dai mâncarea la cuptor 15 minute, ca să fiarbă roşiile şi să se ridice uleiul deasupra.

Serveşti mâncarea presărată cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

 


Năutul are şi alte denumiri - fasole garbanzo, mazăre turcească, fasole ceci şi kabuli chana, fiind un aliment îndrăgit în numeroase culturi, pentru textura sa crocantă şi pentru aroma de nucă. Năutul este folosit de aproximativ 10 000 de ani, ca ingredient în numeroase bucătării regionale. în regiunea mediteraneeană este un aliment de bază, din care se prepară numeroase mâncăruri reprezentative, precum hummus şi falafel. Micile boabe noduroase merg de minune cu lipiile indiene şi sunt folosite în numeroase mâncăruri vegetariene clasice din nordul Indiei, printre care se numără şi chana maşala, o tocăniţă săţioasă, din năut amestecat cu condimente şi ierburi aromate. Odată ce seminţele de chimion turcesc prăjite îşi răspândesc aroma în oală, iar ceapa tăiată începe să se rumenească, savoarea este garantată. Ghimbirul zdrobit, usturoiul si ardeii iuţi se amestecă cu roşiile tăiate în bucăţi potrivite, pentru a forma un sos bogat, aromat cu coriandru, curcuma şi garam maşala -amestecul de condimente rămâne la alegerea bucătarului. De îndată ce este gata, sosul este absorbit de boabele de năut. Se presară frunze proaspete de coriandru. Servită cu orez, chapati sau bhatura crocantă (pâine prăjită), chana maşala este o mâncare apetisantă.

Reteta zilei: Tocanita de rosii cu cartofi si garam masala

Tocanita de rosii cu cartofi si garam masala din: cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, garam masala, rosii, pasta de tomate, sare, naut, coriandru, iaurt, orez. Ingrediente:  2 kg cartofi, cuburi 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri de ghimbir proaspăt 1 lingurita garam masala 1 cutie […]

retete

Cum se prepara Tocanita de rosii cu pui (video)

Tocanita de rosii cu pui: Cum se prepara Tocanita de rosii cu pui:   Pofta buna!     Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi   Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii tocate, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.