Tocanita de purcel cu ardei gras

Printeaza

Tocanita de purcel cu ardei gras din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, file de porc, ulei de masline, sare, piper, salvie, supa de legume si cimbru.

Ingrediente:Tocanita_de_purcel_cu_ardei_gras

  • 2 ardei grasi galbeni
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g file de porc
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita salvie tocata
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 300 ml supa de legume instant
  • frunze de salvie pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se taie jumatati ardeii grasi, se scot semintele si pielitele albe. Se spala ardeii si se taie fasii groase de 1 cm. Se curata ceapa si se taie felii. Se curata usturoiul si se taie bucatele. Se spala carnea de porc, se sterge cu prosoape de hartie si se taie fasii. Se incing 2 linguri de ulei de masline si se prajesc bucatile de carne pe toate fetele.

Se sareaza si se pipereaza; se scot din tigaie si se tin la cald. Restul de ulei de masline se toarna in tigaie si se incalzeste. Se prajesc inauntru mai intai ceapa si usturoiul si se adauga apoi fasiile de ardei gras; se calesc amestecand continuu.

Se inglobeaza in mancare salvia tocata si cimbrul. Se toarna deasupra supa de legume si se potriveste de sare si piper, dupa gust. Se fierb inauntru legumele timp de circa 5 minute. Se adauga din nou carnea in mancare si se mai incalzeste o data. Se asaza tocanita pe farfurii si se orneaza cu fafurii de salvie.

Se poate servi acompaniata de o garnitura de orez preparat la minut.

Tocanita de purcel cu ardei gras

Tocanita_de_purcel_cu_ardei_gras

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de o tocanita!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.