Tocanita de pui cu ghimbir

Printeaza

Tocanita de pui cu ghimbir din: piept de pui fără piele şi os, ceapa, usturoi, ghimbir, pudră de turmeric, coriandru, sos de roşii, ulei, sare, zeamă de lămâie (facultativ).

Tocanita_de_pui_cu_ghimbir

Ingrediente:

  • 1 kg piept de pui fără piele şi os
  • 3 cepe
  • 1 lingură de usturoi tocat
  • 1 linguriţă de ghimbir ras
  • 1 lingură de pudră de turmeric
  • 1 linguriţă de coriandru pisat
  • 2 linguri de sos de roşii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • zeamă de lămâie (facultativ)

Mod de preparare:

Sărează pieptul şi prăjeşte-l până ce se aureşte. Lasă-l deoparte.

Incinge uleiul într-o tigaie, căleşte ceapa to­cată mărunt până ce devine translu­cidă, adaugă usturoiul, ghimbirul şi celelalte condimente.

Adaugă sosul de roşii, sarea şi omogenizează. Pu­ne pieptul de pui tăiat în bucăţi, adaugă o cană cu apă şi lasă la foc moderat până ce scade.

La servire, stropeşte cu zeamă de lămâie şi decorează cu pătrunjel.

Tocanita de pui cu ghimbir

Tocanita_de_pui_cu_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.