Tocăniţă de pui cu cartofi

Printeaza

Tocăniţă de pui cu cartofi

Ingrediente:Tocăniţă de pui cu cartofi

  • doi piepţi de pui
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • o conservă de roşii
  • pastă de roşii
  • pastă de ardei
  • 4 cartofi
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel
  • oregano
  • o frunză de dafin
  • 4-5 boabe de piper
  • mălai

Preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se prăjesc în ulei încins. Pieptul de pui se taie în bucăţi mici, se condimentează, se prăjeşte în ulei încins şi se scoate într-un castron.

In uleiul rămas se pun cepele curăţate de foi şi tăiate peştişori, roşiile din conservă, o lingură de pastă de ardei şi o lingură de pastă de roşii dizolvate cu o cană de apă.

Se condimentează, se adaugă boabele de piper şi frunza de dafin. Se fierbe timp de zece minute, apoi se pune carnea de pui.

Se lasă să fiarbă şi, când carnea este aproape gata, se pun usturoiul tăiat feliuţe şi verdeaţa tocată mărunt. Se serveşte alături de feliile de cartofi fierbinţi, presărate cu verdeaţă.

Tocăniţă de pui cu cartofi

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.