Tocanita de porc
PrinteazaTocanita de porc din: carne de porc, ceapa, ardei, rosie, apa, ulei, suc de rosii, sare, usturoi, piper, orez.
- 500 g carne de porc
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 roşie
- 200 ml apă
- 2 linguri ulei
- 100 ml suc de roşii
- sare
- 3 căţei usturoi
- piper
- 1/2 linguriţă cimbru
- 200 ml vin roşu
- pătrunjel
- orez fiert
Mod de preparare:
Tai carnea de porc cubuleţe şi o rumeneşti în uleiul încins 10 minute, amestecând constant. Adaugi cepele tăiate solzişori, usturoiul tocat, vinul şi sucul de roşii.
După 10 minute, adaugi apa, condimente după gust, roşia şi ardeiul feliate şi mai laşi vasul acoperit, pe foc, încă 20-25 de minute. Serveşti alături de garnitură de orez şi decorezi cu pătrunjel.
Pofta buna!