Tocăniţă de peşte cu smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita cu: file de salau, morcov, usturoi, ceapa, unt, faina, vin alb, supa de peste, smantana, marar, vermut, suc de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:

  • 600 g file de şalău (sau biban)
  • 2 morcovi
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 linguri unt
  • 1 linguri făină
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml supă peşte
  • 1 cană smântână
  • 1 legătură mărar
  • vermut
  • suc de lămâie
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Peştele se spală, se scurge de apă şi se taie bucăţi. Se taie morcovii felii, iar usturoiul şi ceapa se toacă mărunt. Ceapa verde se spală si se taie bucăţi de 3 cm lungime.

Morcovii, usturoiul şi ceapa se călesc în untul încins, într-o cratiţă. Se amestecă cu făină şi cu vinul alb şi se lasă puţin la foc mic. Se adaugă şi smântână şi se mai lasă 6 minute, amestecând continuu.

Se pun şi ceapa verde şi peştele, care se prăjeşte câte 6-8 minute pe fie­care parte, la foc mediu. Se presară mărarul tocat (se păstrează puţin pentru decor).

Se stropeşte cu suc de lămâie, puţin vermut, sare şi piper şi se pune deasupra restul de mărar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.