Tocanita de peste cu busuioc, lamaie si verdeata

Printeaza

Tocanita de peste cu busuioc, lamaie si verdeata din: peste, rosii in bulion, ceapa verde, vin alb sec, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper, lamaie, verdeata.

Ingrediente:Tocanita_de_peste_cu_busuioc_lamaie_si_verdeata

  • 4 bucati peşte (merluciu sau cod)
  • 1 conservă roşii în bulion
  • 1 legatura ceapă verde
  • 250 ml vin alb sec
  • 5 căţei usturoi
  • 3 frunze busuioc
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • 1 lămâie
  • verdeaţă, după gust

 

Mod de preparare:

Se taie peştele bucăţi mai mici, iar ceapa se toacă foarte mărunt şi se pune la călit în ulei. Se adaugă usturoiul tăiat mic şi busuiocul şi se lasă un minut pe foc, nu mai mult deoarece devine amar. Se adaugă vinul şi, din momentul în care fierbe, se lasă 5 minute la foc mic.

Apoi se pun roşiile tăiate mărunt, sarea şi piperul. Tocăniţa se mai lasă 15 minute pe foc. Se adaugă şi peştele şi se mai lasă pe foc 10 minute. Se aduce la masă tocăniţa cu verdeaţă deasupra şi lămâie alături.

Tocanita de peste cu busuioc, lamaie si verdeata

Tocanita_de_peste_cu_busuioc_lamaie_si_verdeata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.