Tocanita de muschi de porc

Printeaza

Tocanita de muschi de porc din: muschi de porc, ceapa, faina, sare, piper, boia, ulei, rosii, ardei, pasta de rosii, ardei iute, usturoi, apa, unsoare, smantana.

Ingrediente:Tocanita de muschi de porc

  • 2 felii muşchi de porc
  • 10 cepe mari
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei
  • 4 roşii mari
  • 2 ardei galbeni
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 6 pişcători bulgăreşti (ardei iute)
  • 1 căpăţână usturoi
  • apă
  • 2 linguri mari de unsoare
  • 2 linguri de smântână

 

Mod de preparare:

Speli muşchiul de porc, îl tai ca pentru grătar, îl să­rezi şi îl laşi puţin deoparte. Baţi feliile de carne cu bătătorul de şniţele (ca să nu sară carnea în mo­mentul îl care o baţi, pui deasupra o pungă).

Dai prin făină feliile de muşchi şi le prăjeşti pe ambele feţe în uleiul încins.

Pregăteşti tocăniţa aşa:

Cureţi ceapa, o speli şi o tai rondele, apoi o pui în­tr-o cratiţă şi o înăbuşi în untura încinsă. Tai roşiile, pişcătorile bulgăreşti şi ardeiul galben în rondele mari, adaugi sare, boia dulce, piper, ulei şi apă, apoi le laşi la fiert.

După ce au fiert, adaugi usturoiul tăiat feliuţe şi pasta de roşii şi laşi pe foc până se îngroaşă. Serveşti muşchiul de porc împreună cu tocăniţa, cu garnitură de cartofi prăjiţi şi 2 linguri de smântână, murături şi un vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.