Tocanita de miel pentru masa de Paşte

Printeaza

O reteta de tocanita de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel, ulei, ceapa, smantna, faina, lamaie, boia, patrunjel, marar, sare si piper.

Tocanita de miel pentru masa de Paşte

Ingrediente:

  • 1/2 kg de carne de miel
  • 80 ml ulei
  • 2 cepe
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri faina
  • lamaie
  • boia
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Caliti ceapa in ulei pana prinde o culoare aurie. Adaugati carnea taiata bucati pe care o lasati pana cand se rumeneste. Adaugati apoi sare dupa gust si puneti cateva linguri de apa. Fierbeti carnea bine, adaugand apa din cand in cand pentru a nu se arde ceapa.

Cand carnea este fiarta, amestecati faina cu doua, trei cani de apa si turnati-o in sos amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dupa cinci minute, luati cratita de pe foc si adaugati verdeata, smantana, sare, zeama de lamaie si cateva picaturi de otet dupa gust.

La sfarsit, adaugati boia si alte condimente, dupa propriul gust. Tocanita de miel se serveste cu piure de cartofi, cu mamaliguta calda sau cu orez.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.