Tocanita de miel cu spanac
PrinteazaTocanita de miel cu spanac din: lamaie, iaurt grecesc, cotlete de miel, ulei, ceapa, cartof dulce, pasta Balti, naut, supa de legume, spanac, paine.
- coaja şi sucul de la 1 lămâie
- 150 g iaurt grecesc
- 400 g cotlete de miel, fără os, tăiate în bucăţele
- 1 lingură cu ulei
- 1 ceapă curăţată şi feliată
- 1 cartof dulce, curăţat şi tăiat în cuburi mici
- 3 linguri cu pastă Balti
- 400 g năut din conservă, scurs bine
- 300 ml supă de legume
- 200 g spanac
- pâine, pentru a servi
Mod de preparare:
Intr-un bol mare amestecă coaja şi sucul de lămâie cu iaurtul. Adaugă carnea, acoper-o bine şi las-o la marinat minimum 30 de minute. Intre timp, încălzeşte uleiul într-o tigaie şi căleşte ceapa şi usturoiul, câteva minute.
Adaugă cubuleţele de cartofi dulci şi căleşte-le 10 minute, amestecând din când în când. Adaugă pasta Balti, prăjeşte câteva minute, apoi adaugă năutul, supa şi carnea. Fierbe totul 25-30 minute, până când carnea şi cartofii s-au înmuiat.
Adaugă spanacul şi lasă-l să se înmoaie. Serveşte cu pâine.
Pofta buna!