Tocanita de miel cu mirodenii

Printeaza

O reteta de tocanita de miel din: ulei de masline, pulpa de miel, ceapa, scortisoara, cardamom, chimen, boabe de coriandru, ghimbir, ardei iute, rosii, pasta de rosii si zahar.

Ingediente:Tocanita de miel cu mirodenii

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 kg pulpa de miel dezosata si taiata cuburi de 4 cm
  • 250 g ceapa sau esalote, tocata marunt
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 4 boabe de cardamom, zdrobite, fara seminte
  • 1 lingurita chimen, zdrobit
  • 2 linguri boabe de coriandru, zdrobite
  • 4 catei de usturoi
  • 20 g ghimbir, curatat si razuit
  • 1 ardei iute, tocat
  • 4 rosii
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar

 

Mod de preparare:

Intr-un vas larg, uns cu ulei, prăjeşte carnea, câte o mână odată, 5 minute, până când se rumeneşte uniform. Păstrează carnea deoparte. Unge din nou vasul cu ulei şi adaugă ceapa, scorţişoara, cardamomul, chimenul şi coriandrul şi prăjeşte 10 minute, până când ceapa se rumeneşte. Pune din nou carnea în vas.

Marunţeşţe usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, roşiile şi pasta de roşii până la omogenizare. Tornă peste carne şi adaugă zahărul, sare şi piper. Lasă pe foc până dă în clocot. Adaugă 250 ml apă clocotindă, amestecă şi acoperă vasul cu capac. Lasă să fiarbă înăbuşit 1-1/2-2 ore sau până când carnea se pătrunde.

Indeparteaza capacul si lasa la foc mic 20-30 de minute, pana cand sosul scade.

Tonicata de miel

Tocanita de miel cu mirodenii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.