Tocanita de miel cu linte rosie

Printeaza

Tocanita de miel cu linte rosie din: ceafa de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, boia, curcuma, chimen, scortisoara, ghimbir, piure de tomate, cartofi, linte, rosii din conserva, supa de legume, miere, sare si coriandru.

Ingrediente:Tocanita_de_miel_cu_linte_rosie

  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 275 g file de ceafă de miel, tăiat în cuburi de 2,5 cm
  • 1 ceapă, curăţată şi feliată
  • 1 căţel de usturoi, tăiat în bucăţele
  • câte 1 linguriţă cu boia de ardei, curcuma şi chimen
  • câte 1/4 linguriţă cu scorţişoară şi ghimbir măcinat
  • 1 lingură cu piure de tomate
  • 3 cartofi medii, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi de 2,5 cm
  • 125 g linte roşie
  • 400 g roşii din conservă, tocate
  • 450 ml supă de legume fierbinte
  • 1 linguriţă cu miere
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 pumn de frunze proaspete de coriandru

 

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul într-o oală termorezistentă, adaugă mielul şi prăjeşte-l timp de câteva minute, până se rumeneşte peste tot.
Adaugă ceapa şi usturoiul şi prăjeşte-le timp de 5 minute, până se înmoaie. Adaugă condimentele şi piureul de tomate şi fierbe totul timp de 1 minut.

Adaugă cartofii, lintea, roşiile, supa fierbinte si mierea. Condimenteaza cu sare si lasa sa dea in fiert.

Preincalzeste cuptorul la 160°C. Acopera oala cu un capac si lasa mielul la cuptor timp de 45 de minute – o ora, pana devine foarte fraged. Serveste mancarea presarata cu frunze de coriandru.

 

Tocanita de miel cu linte rosie

Tocanita_de_miel_cu_linte_rosie

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.