Tocanita de miel cu ciulama la cuptor

Printeaza

Tocanita de miel cu ciulama la cuptor

Ingrediente:Tocanita de miel cu ciulama la cuptor

  • 2 kg carne de miel
  • 2 cepe
  • 1 pahar de ulei
  • 50 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 pahar de bulion
  • 100 g unt
  • 200 g lapte
  • piper
  • sare
  • mentă tocată fin
  • coriandru
  • 100 g caşcaval
  • 2 linguri de pesmet
  • 6 cartofi

 

Mod de preparare:

Carnea se căleşte şi se stinge cu supă, se lasă să mai fiarbă cu bulion şi ceapă, iar cartofii se pun la fiert.

Când sunt aproape gata, se face un sos din zahăr, bulion, sare, piper şi mentă tocatăşi se dă un clocot, apoi punem peste cartofi un sos din untul topit stins cu lapte amestecat cu oul şi trei linguri de făină albă, sare şi piper.

Ungem o tavă cu unt şi o tapetăm cu pesmet, amestecăm tocăniţa cu cartofi şi cu doi căţei de usturoi cu sosul alb, turnăm în tavă, presărăm caşcavalul deasupra şi dăm la cuptor.

După această mâncare gustoasă, se bea un vin negru şi tămâios.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.