Tocăniţă de iepure cu paste

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita de iepure cu paste din: paste, carne de iepure, morcovi, ceapa, telina, frunze de dafin, rosii, lamaie, faina, ardei capia, masline verzi, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:

Tocăniţă de iepure cu paste

  • 250 g paste
  • 800 g carne de iepure
  • doi morcovi
  • o ceapă
  • o ţelină
  • o frunză de dafin
  • o conservă de roşii
  • 300 ml vin alb demisec
  • o lămâie
  • 30 g făină
  • un ardei capia
  • 50 g măsline verzi
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • pătrunjel

Preparare:

Carnea de iepure se taie în bucăţele, se pune într-un vas şi se toarnă 150 ml vin alb. Se pune sare şi piper, se adaugă frunza de dafin şi sucul de la lămâie. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece.

Se marinează timp de două ore, se scoate din vas şi se pune într-o strecurătoare. Un morcov şi ţelina se curăţă şi se dau pe râzătoare.

Celălalt morcov şi ardeiul capia se curăţă şi se taie în felii subţiri. Ceapa se taie mărunt. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele rase şi se călesc cinci minute.

Se pun carnea de iepure, feliile de morcovi şi puţină apă. Roşiile se scot din suc şi se toacă mărunt. Se pun peste carne şi se lasă să fiarbă.

Făina se diluează cu puţină apă, se toarnă peste sucul de roşii şi se amestecă. Se toarnă în cratiţă sucul de roşii şi restul de vin. Când carnea este fiartă, se adaugă măslinele verzi, se mai fierbe cinci minute şi se opreşte focul.

Tocăniţă de iepure cu paste

Tocăniţă de iepure cu paste.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tocanita de iepure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.