Tocanita de ficat de pui cu piure

Printeaza

O reteta de tocanita de ficat de pui cu piure din ficat de pui, ceapa rosie, ulei ardei, piper, boia dulce, vegeta, cartofi, margarina, lapte si un cub de knorr de pui.

Ingrediente:Tocanita de ficat de pui cu piure

  • 250 g ficat de pui
  • 3 cepe mari roşii
  • 3 linguri de ulei
  • un ardei mic roşu
  • un vârf cuţit de piper şi unul de boia dulce
  • 1/2 linguriţă vegeta

pentru piure:

  • 10 cartofi albi
  • o lingură margarină
  • 3 linguri lapte călduţ
  • un cub knorr de pui

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se pun la fiert împreună cu cubul de Knorr. Intre timp se curăţă ceapa, apoi se taie solzişori, la fel se pregăteşte şi ardeiul curăţat de seminţe.

Ficatul se spală, se curăţă de eventualele pieliţe şi se taie în sferturi fiecare bucată de ficăţel.

Se pune uleiul la încins într-o tigaie, se adaugă ceapa şi ardeiul, se călesc puţin cu două linguri de zeamă de pe cartofi.

Se adaugă apoi ficăţeii şi se lasă la foc mediu, să fiarbă încet. Când scade zeama, se mai adaugă zeamă de la cartofii fierţi până ce ficatul şi ceapa sunt moi.

Spre sfârşit se pun pipe­rul, boiaua, sare sau vegeta dacă mai este nevoie. Se serveşte alături de cartofii făcuţi piure cu margarină şi lapte.

Tocanita de ficat de pui cu piure

Tocanita_de_ficat_de_pui_cu_piure

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • tocanita de ficatei de pui
  • tocanita de ficatei
  • tocanita de ficat de pui

2 comentarii

  1. Foarte buna tocanita cu ficat

  2. Eu nu servesc tocanita cu piure, nu mi se pare o mare inginerie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.