Tocanita de dovlecel, morcov si vinete cu orez

Printeaza

Tocanita de dovlecel, morcov si vinete cu orez din: dovlecel, vinete, morcovi, ardei grasi, rosii, ceapa, orez, ulei, sare, concentrat de legume.

 

Ingrediente: Tocanita_de_dovlecel_morcov_si_vinete_cu_orez

  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 2 morcovi
  • 1-2 ardei graşi
  • 3-4 roşii
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 cană orez
  • ulei
  • sare
  • concentrat de legume

Mod de preparare:

Speli legumele. Vânătă o cureţi de coajă. Tai legu­mele în cubuleţe.

Pui ceapa la călit, apoi adaugi pe rând dovleceii, vânătă, ardeiul şi morcovii.

Le laşi să se călească puţin, cât să se înmoaie, apoi torni puţină apă.

Le mai laşi 5 minute, după care adaugi roşiile, pui concentratul de legume şi sare, dacă mai este nevoie.

Laşi la foc mic aproxi­mativ 15 minute.

Separat, fierbi orezul şi, când a fiert, îl pui peste legume. O altă metodă este de a pune orezul crud odată cu roşiile, dar se fierbe mai greu. Mai laşi 5-10 minute, după care iei vasul de pe foc.

Tocanita de dovlecel, morcov si vinete cu orez

Tocanita_de_dovlecel_morcov_si_vinete_cu_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.