Tocăniţă de conopidă cu găluşte

Printeaza

Tocăniţă de conopidă cu găluşte din: conopida, ceapa, ardei gras, rosie, ulei, boia, sare, chimen, smantana, oua, patrunjel.

Ingrediente:Tocanita de conopida cu galuste

  • 800 g conopida
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • chimen
  • smantana
  • pentru galuste:
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde
  • 1 frunza de patrunjel tocata
  • sare

 

Mod de preparare:

Toci ceapa şi o pui la călit, apoi adaugi cubuleţele de ardei, conopida desfăcută bucheţele şi cubuleţele de roşie. Dacă este nevoie, completezi cu puţină apă. Când conopida este fiartă, potriveşti gustul cu sare, chimen, boia şi piper şi torni smântână după gust.

Pregăteşti găluştele: Baţi ouăle cu puţină sare şi frunza de pătrunjel tocată fin, la care adaugi făină cât cuprinde, lei din compoziţie cu linguriţa şi pui la fiert găluştele în apă sărată. Le scoţi cu o spumieră şi le serveşti alături de tocăniţă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.