Tocanita de ciuperci
PrinteazaIngrediente:
- 500 g ciuperci proaspete
- 1 căţel de usturoi
- 2 cepe
- 5 linguri ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Tai ciupercile în jumătate, cureţi usturoiul şi ceapa o toci. Incălzeşti într-o tigaie uleiul, căleşti ceapa şi apoi adaugi usturoiul strivit. Răstorni în tigaie şi ciupercile şi le prăjeşti.
Când scade sucul pe care îl lasă, le condimentezi după gust cu sare şi piper. Speli cu apă rece pătrunjelul, îl usuci şi-l tai foarte fin. Il presari peste ciuperci înainte să le aduci la masă.
Serveşti tocăniţa fierbinte, cu pâine proaspătă, crocantă.
Tocanita de ciuperci
Pofta buna!