Tocanita de ciuperci pleurotus

Printeaza

Tocanita de ciuperci pleurotus din: ciuperci, ceapa, ulei, boia, cimbru, piper, mix de legume, usturoi, sare, patrunjel.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 150 ml ulei
  • 2 linguriţe boia
  • puţin cimbru
  • 1 linguriţă piper
  • 1 linguriţă mix de legume uscate
  • 2 căţei usturoi
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa curăţată, spălată, tăiată mărunt.

Călim ceapa câteva mi­nute la foc mic până se face sticloasă, adaugăm boiaua şi imediat ciupercile spălate şi tăiate bucăţi.

Se adaugă puţină apă (doar foarte puţină pentru că ciupercile mai lasă oricum apă), punem usturoiul tăiat mărunt.

Fierbem 15 minute la foc potrivit, adăugăm vegeta, şi potrivim de sare.

Se presară pătrunjel verde tocat după ce se stinge focul. Se serveşte cu mămăliguţă fierbinte şi murături.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Piept de pui cu ciuperci Pleurotus

Piept de pui cu ciuperci Pleurotus din: piept de pui, ciuperci pleurotus, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel.   Ingrediente: 2 piepturi de pui 200g ciuperci Pleurotus 1 ceapă mică 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust Sucul de la jumătate de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.