Tocanita de ciuperci cu sos de rosii

Printeaza

Tocanita de ciuperci cu sos de rosii din: capa, usturoi, morcov, ciuperci, suc de rosii, sare, piper, malai, apa, unt.

Ingrediente:Tocanita_de_ciuperci_cu_sos_de_rosii

  • 1 ceapă mica
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 500 g ciuperci champignon
  • 200 ml suc de roşii
  • sare
  • piper

Pentru mamaliga:

  • 200 g mălai grişat
  • 600 ml apă
  • 30 g unt
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 l de apă

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa, usturoiul şi adaugă morcovul tocat mărunt. Când s-au înmuiat, pune ciupercile tăiate cubuleţe. Amestecă, apoi încorporează sucul de roşii. Sărează, piperează şi lasă-le să scadă.

Pentru mămăligă, pune pe foc apa cu sarea, iar când începe să fiarbă, redu focul şi amestecă cu telul constant, turnând treptat mălaiul. Pune cubul de unt şi amestecă 5-7 minute.

Când s-a îngroşat, opreşte focul, pune capacul şi las-o să se aburească înainte de a o servi cu tocăniţa de ciuperci.

Tocanita de ciuperci cu sos de rosii

Tocanita_de_ciuperci_cu_sos_de_rosii

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.