Tocanita de ceapa

Printeaza

Tocanita de ceapa din: ceapa, rosii, morcov, usturoi, marar, ulei, otet, boia, zahar, sare, piper.

Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice.

Conținutul ridicat de vitamina C și compuși sulfurici din ceapă poate sprijini sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Consumul regulat de ceapă poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, reducerii nivelului de colesterol și prevenirea formării cheagurilor de sânge, reducând astfel riscul de boli de inimă.

 

Tocanita de ceapa

 

Ingrediente:Tocanita de ceapa

  • 6 cepe
  • 4 roşii
  • 1 morcov
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 legă­tură mărar
  • 1 pahar de ulei
  • oţet
  • boia
  • zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte împreună cu morcovul ras şi cu boiaua.

Când s-au înmuiat, se adaugă roşiile tăiate mărunt, usturoiul, oţetul, zahărul, sarea piperul şi se lasă la fiert 10 minute.

La sfârşit se adaugă mărarul tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tocanita cu sos de ceapa

Tocanita cu sos de ceapa

Tocanita cu sos de ceapa din: vinete, naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, scortisoara, coriandru, rosii, sare, piper.   Ingrediente:  3 vinete, taiate cuburi 200 g naut, inmuiat peste noapte in apa rece 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita pudra […]

Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii

Tocanita de ceapa cu mamaliguta

Tocanita de ceapa cu mamaliguta din: ceapa, usturoi, bulion, faina, pasta de ardei, boia, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe 2 căţei usturoi 100 ml bulion 2 linguri faină 1 lingură pastă de ardei sare piper boia dulce frunze de pătrunjel verde ulei   Mod de preparare: Ceapa se mărunţeşte şi se adaugă peste uleiul […]

 

 

Tocanita aromata de ceapa

Tocanita aromata de ceapa

Tocanita aromata de ceapa din: ceapa, ulei, boia, sare, faina, piper, bulion, oua. Ingrediente: 6 cepe mijlocii 5 linguri ulei boia dulce sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri bulion de roşii 2 ouă   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai solzişori nu prea subţiri. Le înăbuşi în uleiul fierbinte, turnând periodic câte puţină […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.