Tocanita de calamari

Printeaza

Tocanita de calamari din: calamari, ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi, sos de rosii, lichior de ananson, vin rosu, sos, sare, piper, patrunjel, fenicul.

Ingrediente:Tocanita_de_calamari

  • un kg calamari
  • 4 linguri de ulei de masline
  • o ceapa tocata
  • un bulb de fenicul tocat
  • 3 catei de usturoi pisati
  • jumatate de borcan de sos (arrabbiata)
  • 1/4 cana lichior de anason
  • o cana de vin rosu
  • o cutie de sos rosii pasate
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate de cana de patrunjel tocat
  • cateva felii de fenicul

 

Mod de preparare:

Sotati ceapa şi feniculul în ulei de măsline timp de 6 minute. Presăraţi sare deasupra şi adăugaţi usturoiul şi sosul. Mai ţineţi 2-3 minute pe foc şi adăugaţi vinul roşu. Măriţi flacăra şi fierbeti până scade la jumătate, apoi adăugaţi lichiorul de anason, roşiile pasate, calamarii şi ame­stecaţi. Fierbeti cel puţin o oră. Gustaţi calamarii.

Dacă sunt moi, luaţi de pe foc. Dacă nu, verificaţi peste alte 15 minute. Când e gata, potriviţi de sare şi piper şi serviţi cu pătrunjel tocat şi felii de fenicul.

Tocanita de calamari

Tocanita_de_calamari

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.